|
Post by The Dungeon Master on Feb 11, 2016 9:16:05 GMT
В града Невъруинтър, джудже на име Гундрен Роксийкър ви моли да ескортирате вагон с провизии до малко градче на няколко дни път на югоизток от вас, на име Фандалин. С широка лукава усмивка и не две-три облизвания предприемачът показва, че е намерил "нещо голямо" и разходката ще си заслужава, но деликатно отказва да говори повече от колкото е необходимо. Ще ви плати по 10 златни монети на човек когато докарате вагонът до търговски пост на име "Провизии при Бартен". Гундрен Роксийкър и личната му охрана - едър тежко брониран мъж на име Силдар Хоууинтър тръгват ден пред вас, на коне, за да стигнат по-бързо до Фандалин и "да се погрижат за някое-друго дело преди да дойдете". Прекарвате последните няколко дена на следвайки Високия път - място между две отдавна изсъхнали езера, което ви позволява да виждате огромните територии наляво и надясно от пътя. Остава ви още ден път до малкото градче на име Фандалин, ако всичко мине както трябва.Гундрен Роксийкър - Силдар Хаууинтър - // Героите ви може да се познават от преди, може и сега да се запознаят. Гундрен Роксийкър ви е приятел от доста време (на всеки по отделно, по различна причина - помогнал ви е с пари, наемал ви е или нещо подобно). Можете да опишете как групата пътува към градчето Фандалин и да развиете отношенията между персонажите си, да се опознаете.//
|
|
|
Post by The Dungeon Master on Feb 11, 2016 9:17:09 GMT
Вече над 2-3 часа вагонът се движи на изток бавно по Триборските Следи – малък кален път, който според картата ви, свързва Високия Път и Конибери – градче на 3 дена път на изток. Слънцето е точно над вас и пече със пълната си юлска сила. Двата вола, дърпащи вагона с провизиите мързеливо махат с опашки и се опитат да прогонят мухите, които сякаш живи ги ядат. По пътят пред вас се забелязват два чифта стъпки от конски копита в засъхналата кал. Вагонът бавно се полюшва заради неравния път и обраслите около пътя стръкове осли и магарешки тръни се мачкат от дървените колела на вагона. Сянката на вагона е единственото избавление от тежката жега, или път сянката на гористата местност на десетина метра от ляво на пътя.
|
|
|
Post by The Dungeon Master on Feb 11, 2016 9:25:47 GMT
|
|
Рироу Бейн
Играч
Руна: Тъмнина
Сила: 2
Ловкост: 2
Интелект: 7
Обаяние: 3
Здраве: 3
Броня: 10
|
Post by Рироу Бейн on Feb 11, 2016 9:54:53 GMT
Вървеейки от дясната страна на вагона се взирах в пресушеното езеро мислейки си за Гундрен и неговите 10 монети, дали си заслужаваше да се занимавам с този малоумен дларф, хмм.. тъй като вече съм тръгнал няма връщане назад, дано си удържи на думата за парите. Чудя се дали другите се съмняват за Гундрен. Преклоних глава и качулката на робата скри мрачното ми лице от слънцето, изкарах книгата си и започнах да прелиствам.
|
|
Лейди Шанара
Играч
Руна: Светлина
Сила: 1
Ловкост: 1
Интелект: 6
Обаяние: 6
|
Post by Лейди Шанара on Feb 11, 2016 19:53:49 GMT
Седях си....гледах тъпо в задника на бивола и се чудех защо мухите кацат там.Да не би Бог да крие нещо от мен? Ударих се един път с жезъла си,защото знаех че си мисля за някви глупости.Станах и започнах да обикалям вагона
|
|
Рироу Бейн
Играч
|
Post by Рироу Бейн on Feb 12, 2016 10:16:45 GMT
Прелиствайки от страница на страница усещах стичащата се пот по челото ми от непоносимата жега. Отклоних вниманието си от книгата за да избърша насъбралата се пот отмествайки погледа си от книгата, забелязах как елфа гледаше задника на животното и удряйки се с жезълът и си помислих, този некадърен дларф пак ме прати с малоумници да изпълнявам мръсните му задължения, но нека да не прибързвам ще поговоря с елфа, може да се окаже свястна. Избърсвайки насъбралата се пот, почистих ръката си в робата и затворих внимателно книгата си, хванах я под ръка и бавно се предвижих до елфа. Протягайки си дясната ръка я поставих на дясното рамо зад гърба й и с тих и сдържан тон я питах: - Хей ти как се казваш и защо чисто момиченце като теб се занимава с мръсна работа като тази?
|
|
Лейди Шанара
Играч
|
Post by Лейди Шанара on Feb 12, 2016 14:46:51 GMT
Обърнах се към него и го погледнах.Казвам се Шанара*усмихнах се*а какво правя тук ли ? Моят ангел ми каза че трябва да се науча да се справям сама.изправих се.А ти ?
|
|
Рироу Бейн
Играч
|
Post by Рироу Бейн on Feb 12, 2016 16:15:09 GMT
Лека усмивка покри лицето ми. Тука съм заради мазния дларф , дължа му една услуга, пък и 10 жълтици няма да ми дойдат зле. Не ти ли е горещо тука? Попитах избърсвайки потта от челото си отново.
|
|
Лейди Шанара
Играч
|
Post by Лейди Шанара on Feb 12, 2016 17:07:37 GMT
Не, аз съм свикнала да ми е топло.А ти как се казваш ?
|
|
Рироу Бейн
Играч
|
Post by Рироу Бейн on Feb 12, 2016 18:31:29 GMT
Аз съм Рироу Бейн приятно ми е, и как така издържаш на тази палеща жега? Попитах с учудване
|
|
Лейди Шанара
Играч
|
Post by Лейди Шанара on Feb 12, 2016 18:33:00 GMT
Ами не знам.....почувствах се странно.Просто жегата не ми прави голямо впечатление
|
|
Лейди Шанара
Играч
|
Post by Лейди Шанара on Feb 12, 2016 22:10:05 GMT
Започнах да се прозявам.Съжалявам но ще поспя малко.легнах и затворих очи,а до мен се появи малка златна пеперуда.
|
|
|
Post by The Dungeon Master on Feb 14, 2016 19:55:54 GMT
Около каретата бяха 4 образа: Рироу Бейн и Лейди Шанара се бяха заговорили така, че Лейди Шанара да се унесе в дрямка. Ридиана и Афреа бяха отстрани на каретата за провизии, пеша, и обсъждаха разновидните билки, които познаваха. Дали е оазис заради нагорещените ви глави, но пред вас на 30-40 метра забелязвате някаква пречка на тесния път – два трупа на коне, паднали на земята почти един върху друг – и от двата трупа стърчат дузина зле направени дървени стрели с черни пера.
|
|
Лейди Шанара
Играч
|
Post by Лейди Шанара on Feb 14, 2016 20:02:47 GMT
Събудих се като веднага видях конете.ОЛЕ БОЖЕ КАКВО ПРАВЯТ ТЕ?!! Потърках си леко очите и се загледах по внимателно.Ол....просто са мъртви.отдъхнах си.
|
|
Рироу Бейн
Играч
|
Post by Рироу Бейн on Feb 14, 2016 21:50:06 GMT
Погледът ми се прикова към грозната гледка, чувствайки мъка към невинните създания. Лейди Шанара, приятели, извиках със снижен тон, може би тези коне са били умъртвени скоро, трябва да бъдем нащрек ида не се отплесваме, може и да стане по грозно нататък, изрекох с глас на съмнение и притеснение.
|
|