Лейди Шанара
Играч
Руна: Светлина
Сила: 1
Ловкост: 1
Интелект: 6
Обаяние: 6
Здраве: 3
Броня: 10
|
Post by Лейди Шанара on Feb 17, 2016 8:55:15 GMT
Имах лошо предчувствие за това. -Ще влезем ли?
|
|
Афреа
Играч
Руна: Огън
Сила: 5
Ловкост: 2
Интелект: 5
Обаяние: 2
|
Post by Афреа on Feb 17, 2016 9:21:01 GMT
Преди да продължим трябва да спрем и да по мислим.Има два варианта:да влезем вътре и да видим какво по-точно иска дебелоглавото зелено нещо и да си приберем джуджето и войнът ако въобще са там,а вторият вариант е да заобиколим и да се изпарим като първо убием дребосъка, за да не ни издъни...Какво предлагате?-казах аз и се обърнах към групата.
|
|
Лейди Шанара
Играч
|
Post by Лейди Шанара on Feb 17, 2016 9:34:08 GMT
Не знам защо,но много искам да влезем.Ако джуджето наистина е там трябва да му помогнем,но може и да е капан
|
|
Рироу Бейн
Играч
Руна: Тъмнина
Сила: 2
Интелект: 7
Обаяние: 3
|
Post by Рироу Бейн on Feb 17, 2016 16:48:44 GMT
Забелязах несигурността у двете дами, но се обърнах към тях с лице което си казваше какво ще изрека. -Хайде дами да влизаме, може пък да намерим нещо интересно,изрекох със саркастична гримаса на лицето. -Пък и спокойно, вътре е тъмнина, аз контролирам тъмнината, така че имаме предимство ако изскочи някаква заплаха.
|
|
Ридиана
Играч
Руна: Земя
Ловкост: 3
|
Post by Ридиана on Feb 17, 2016 17:06:21 GMT
Докато вървях през гората видях нещо да блести.Разрових тревите и намерих пръстен.Бе златен и не гравиран.Вдигнах го, поогледах го, бе хубав, можеше и да струва нещо.Прибрах го в торбата с билките ми, там определено бе на сигурно място.Не след дълго на всички ни се наложи да преминем през лайното - диня, което бе изключително неприятно изживяване, защото аз и Шанара бяхме боси. -Шегуваш ли се!??-Добих озъдачен поглед, когато видях как той си подскача в току що изсрания фекал.Не бе нужно да уточнявам, че отмиването на тази миризма, щеше да отнеме седмици...както и да е минах през него заради общата кауза. *** Не след дълго наближихме една пещера.Предложението да влезем вътре не ми харесваше.Усещах страх и ужас да пълзят отвътре и да ме полазват.Потръпнах.Бе гнусно. -Вътре се е случвало нещо.Мирише на смърт.Не искам да влизам.-заявих на партията и се загледах към входа.
|
|
Лейди Шанара
Играч
|
Post by Лейди Шанара on Feb 17, 2016 17:27:11 GMT
-или влизаме всички , или няма да влизаме. Студен полъх развя косата ми -ще е опасно ако не сме заедно
|
|
|
Post by The Dungeon Master on Feb 17, 2016 17:28:53 GMT
Придружаващото ги гоблинче озадачено оглеждаше наоколо групата приключенци. - Смърт? Смърт на ламаринена кутия - скоро. - то вдиша дълбоко с и с развитото си обоняние улови миризма, след която допълни: - Не още, не смърт.
|
|
Ридиана
Играч
|
Post by Ридиана on Feb 17, 2016 17:45:25 GMT
Изобщо не разбирах какво плещи гоблина.Но не смятах да влизам там, не защото ме бе страх, а защото знаех, че ако влезем там единствения начин, да излезем на обратно е с краката напред. -Изобщо не знам какво си мислите!Имам супер развито усет, а сега усещам как ме лазят полазват черни тръпки от тази пещера, и това няма нищо общо с Биг Ри.Сигурно са умрели стотици заблуденяци като нас вътре.И като нахълтаме вътре и какво ще извикаме...Ехооо...ние сме вашата леля -това бе най - дългото нещо, което бях казвала откакто се бях запознала с всички.Всички ме гледаха ококорени.А аз продължавах да говоря глупости една през друга.
|
|
Афреа
Играч
Руна: Огън
Сила: 5
Обаяние: 2
|
Post by Афреа on Feb 17, 2016 18:59:57 GMT
Хора успокойте се,с тази паника няма да постигнем нищо...Нека се съсредоточим какво ще стане ако влезем,все пак сме четирима предполагам,че като се обединим ще постигнем успех.Но ако си отидем какво ще се случи с джуджето,войнът,пратката за града ,все пак сме поели отговорността за това бреме..Да не си мислихте,че като приехте офертата на шефа и тръгването към града няма да бъде опасно ли?-ядосано прошепнах аз и приклекнах до един храст,за да не ме забележат тварите. -В тези тежки времена трябва да сме предпазливи и да не се поддаваме на страха. -Разбирам вашите предчувствия,но се поставете на мястото на джуджето и войнът!Едва ли щяхте да искате да остнете на гости у зелените гаднярчета и да треперите за всяка глътка въздух и минута живот. Няма същество или поне аз не познавам такова,което да не си цени живота.Така че решавайте.Знам,че всеки му е мил живота,но понякога са нужни саможертви. -Идвате ли с мен или не ?Който ще и два да се присъедини към мен, а този който няма прав му път!-злобно погледнах към групата готова за окончателното решение.
|
|
Лейди Шанара
Играч
|
Post by Лейди Шанара on Feb 17, 2016 19:14:21 GMT
-Аз идвам. Казах решително,като жезъла ми започна да свети в топла и хипнотизираща светлина. -Моята светлина ще ни осветява пътя
|
|
Ридиана
Играч
|
Post by Ридиана on Feb 17, 2016 19:44:12 GMT
Момичето погледна към нас.Озъби ни се насреща.Съответно аз бях млъкнала много отдавна и приех съдбата, че вътре може да се случи какво ли не.Не харесвах да ми нареждат.Нахлупих качулката извадих малкия нож и го преместих в ножницата на китката ми от вътрешна страна. Извадих кесийката си с пръст и се приготвих да действам.Съмняваше ме, че в пещерата ще има достатъчно земя, която да използвам, за защита на себе си и останалите.Отпих глътка от водата ми.Докоснах земята и зачерпих шепа, доближих го до себе си казах няколко думи и тръгнах към пещерата.Подминах всички и влязох вътре.
|
|
|
Post by The Dungeon Master on Feb 17, 2016 19:58:29 GMT
Около десетина метра навътре в пещерата, когато героите влязоха, се чу раздрънчаване на метални вериги и непосредствено, секунда по-късно, кучешки лай. От светлата аура на Лейди Шанара можеше да се види осветената сфера около тях, все едно държаха факла. От Тоби излязоха няколко гърлени думи на гоблински и кучето, оковано с верига за стената около входа на пещерата спря да лае. - Сега Тоби свобода? Да? - очите на зеленокожото същество се бяха навлажнили, сякаш ги умоляваше, сякаш не искаше да продължава напред с тях, но все пак бе вързан за Афреа. Точно както бяха обясненията на Тоби - отдясно на тях имаше разклонение, където бе оковано кучето-пазач, отляво имаше разклонение, от което пламтеше лека светлина, а напред продължаваше пътека заедно с реката.
|
|
Лейди Шанара
Играч
|
Post by Лейди Шанара on Feb 17, 2016 20:13:19 GMT
Спрях и протегнах ръка като в нея се появи златна пеперуда -Провери какво има там. Пеперудата полетя към разклонението от което излизаше леката светлина,а аз се надявах да няма нищо опасно.
|
|
|
Post by The Dungeon Master on Feb 17, 2016 20:25:41 GMT
Златистото създание незабелязано припърха наляво по разклонението и след около минута се върна и кацна на рамото на Лейди Шанара, след което изчезна, но информацията достигна съзнанието й.
Разклонение на ляво водеше до тунел, запушен от зле-скалъпена дървена врата, зад която светеха пламъци. Вътре в пещерната камера имаше разбира се, огън, запален в центъра, около който танцуваха три гоблина. А над огъня, почващ да се пече, имаше гол едър мъж завързан на кол, въртян като прасе.
|
|
Лейди Шанара
Играч
|
Post by Лейди Шанара on Feb 17, 2016 20:29:53 GMT
Веднага разказах на останалите какво съм разбрала. -Трябва да побързаме!
|
|